clear

zoeken

search

De papieren editie van NRC Next wordt steeds leuker.

11 juli 2006


Ik vind het nog steeds achterhaald dat de content van websites van veel kranten achter logincodes verstopt zit. Dat voorkomt dat derden naar interessante artikelen kunnen linken en daarmee loopt de krant toch weer een aantal bezoekjes mis.

Hoe dan ook: gisteren kocht ik weer eens een NRC Next en die krant ga ik steeds leuker vinden. Het is allemaal wat korter dan andere kranten en je treft er ook veel meer bijdragen van lezers in aan, zoals ingezonden foto’s.

Gisteren stonden er bovendien ook een aantal artikelen in die mij na het lezen van de krant meteen naar de pc dreven:

  • Een artikel over de Piratenpartij die het erg goed doet in Zweden en ook in andere landen navolging vindt. Deze politieke partij heeft maar een beperkt programma maar het spreekt me wel aan. Als ze in Nederland ook voet aan de grond krijgen ga ik er misschien wel op stemmen. Van de overige politieke partijen knap ik ook niet bepaald op…De partij is overigens voortgekomen uit een download-site die nogal controversieel was: the Pirate Bay. Vandaar de naam.
  • Een artikel over Kevin Kelly, die onlangs in Nederland was. Naar nu.nl kun je gelukkig wel linken. Die Kelly wijst ons er fijntjes op dat het www nog maar 4000 dagen oud is. Zo had ik het ook nog nooit bekeken. Maar we staan dus nog maar aan de wieg van alle dingen die nog komen. Leuk in dat kader is een initiatief waar Kelly mede verantwoordelijk voor is: longbets.org. Op deze site kunnen deelnemers voorspellingen doen over de toekomst maar dat gaat niet vrijblijvend: er wordt geld op ingezet. Je moet zelf ook geld inleggen. Dat leidt ertoe dat men zich wel een keer bedenkt alvorens iets spannends te roepen. Een interessante aanpak, vind ik. Kelly’s eigen website is ook de moeite waard. Bij zaken als Cool Tools moet ik echter wel een paar keer kijken voordat ik begrijp wat er nu zo cool aan is.
  • Een linkje naar Dfilm waar je zelf flashfilmpjes kunt maken en versturen, zonder enige voorkennis.

Maar waarom moet je nu lid zijn om bij die artikelen te komen? Dat is toch achterhaald? Alleen daarom al is die Piratenpartij zo geinig!
Overigens lukt het soms wel via Google Nieuws. Vorige week vond ik daar een artikel waar ik wel op door kon klikken, ook bij NRC Next.

@

Reageer