clear

zoeken

search

We the media: je eigen krant samenstellen met The Guardian

22 juni 2006


Op MIT advertising Lab is een post te vinden over een nieuwe service van The Guardian. Deze Engelse krant biedt lezers de mogelijkheid om op basis van een persoonlijk profiel en nieuws naar eigen keuze, een persoonlijke krant samen te stellen in PDF-formaat. Er worden ook persoonsgerichte advertenties in de krant opgenomen. Te printen tot 12 pagina’s. Ziehier een voorbeeld.

Ik vind het een zeer klantvriendelijk project. Als bibliotheken zouden we iets vergelijkbaars kunnen doen met lenersprofielen. Aan de hand daarvan kun je luisterboeken op iPods mikken, ebooks naar klanten mailen en studenten helpen met vrij beschikbare pdf-bestanden. In een paar klikken binnen het bereik van je klanten.

Ik ben op dit moment overigens een zeer interessant en soepel geschreven boek aan het lezen over onderwerpen als deze: ‘We the media‘ van Dan Gillmor. Het boek is niet meer in print maar kan wel full-text bekeken worden als PDF. Ik kan het iedereen aanraden die geΓ―nteresseerd is in de toekomst van de nieuwsvoorziening.

v@

10 Reacties

  1. Robert schreef:

    Of wat te denken van lenersprofielen die je kan koppelen aan profielen van mensen?

    Nieuwe mensen ontmoeten op basis van je lenersprofiel (lees in dit geval: interesseprofiel) of zelfs daten op basis van je lenersprofiel πŸ™‚ (misschien wel ideaal voor HBO/Universiteitsbibliotheken)

    Groeten,

    Robert

  2. Is wel een idee

    Leuk dinges heb je trouwens πŸ™‚

    Wat studeer je aan de HHS, als ik vragen mag? Ik heb daar IDM gedaan.

    Edwin

  3. Robert schreef:

    Ik doe daar ook IDM πŸ™‚ We hebben elkaar al eens gemaild nav van een post van mij op NEDBIB (delen van links).

    Sindsdien lees ik regelmatig je blog om een beetje up-to-date te blijven in bibliotheekland πŸ˜›

    Groeten,

    Robert

  4. Nu weet ik het weer!

    Leuk dat je iets hebt aan mijn blog. Dan doe ik het niet helemaal voor niks πŸ™‚

    Groet

    Edwin

  5. Anoniem schreef:

    @Edwin: Dat doe je sowieso niet, dat zou je inmiddels moeten weten πŸ™‚

  6. Robert schreef:

    @Edwin: LOL! Ik lees je blog zo’n 1 Γ  2 maal per week en vind het erg leuk geschreven. Ook je insteek op het gebied van games vind ik erg prettig πŸ™‚ Ik geloof er heilig in dat games helpen in de ontwikkeling van een persoon en games veel breder ingezet kunnen worden.

    Groeten,
    Robert

  7. Anoniem schreef:

    @Robert: Nog niet aan de rss feeds πŸ™‚

  8. Robert schreef:

    @anonymous: Helaas mag ik geen RSS-reader op mijn werkplek installeren, anders had ik dat even gedaan πŸ™‚ Die online RSS-readers vind ik nog een beetje onhandig πŸ™‚

  9. Anoniem schreef:

    He? Geen rss reader installeren? Wat raar! Bloglines werkt best handig online. En anders Netvibes? Vraag @ voor meer info over die laatste πŸ™‚

    Grtz,
    D.

  10. NETVIBES RULES

    πŸ™‚

Reageer