clear

zoeken

search

Chatbot vs Inlichtingenmedewerker?

22 juni 2006


Ik weet niet zo goed wat ik moet denken van het bericht op Informatie Professional Online. Via MSN wordt een chatbot ingezet die leerlingen gaat helpen met het huiswerk. De gebruikte bron is Davindi. Ik kan de kwaliteit van de Bot nog niet beoordelen maar de ingang voor scholieren is hun favoriete communicatiekanaal, MSN messenger. De Nederlandse openbare bibliotheken participeren in Davindi en dus ook in dit project. Maar zij participeren natuurlijk ook in Al@din en Al@din start met een pilot chat/IM in het najaar. Dan gaan we dus de strijd aan met onze eigen bots…alleen krijgen de bots nu wel een voorsprong als het gaat om bekendheid.

Natuurlijk geloof ik dat ‘de mensch’ een bot met gemak verslaat….maar ik vind het wel opmerkelijk dat zulke initiatieven naast elkaar bestaan en toch zo weinig verbonden zijn. Misschien hadden we het beter kunnen samenvoegen tot één logisch geheel.

Het is nog afwachten allemaal maar ik bekijk het geheel met argusogen. Het lijkt erop dat het op OBlog geopperde model van Qunu nog zo gek niet is…

@

4 Reacties

  1. Henk schreef:

    En iedere keer lees ik Chabothelpt bij huiswerk maken! Daar moet je toch niet aan denken!

  2. Dan wordt het hyperhuiswerk 🙂

  3. Rob schreef:

    Tijd om de al@dinbot in de strijd te werpen in “the battle of the bots”.. Zie: //tinyurl.com/s2spu slide nummer 31 e.v.

  4. Erwin schreef:

    Ha Edwin,
    Wellicht heb je het links of rechts al zien langskomen, maar vandaag is //www.chatbots.org in een soft launch gegaan. Deze site bevat op termijn alle chatbots van de wereld, maar om te beginnen van Nederland. Via //www.chatbots.org/nl zie je in een keer alle chatbots in Nederland.

    Ik ben het met je eens dat bijna alle getoonde bots worden gemakkelijk door de mens verslagen, maar ze worden wel steeds functioneler, ze gaan steeds beter de vragen in hun eigen domein begrijpen. Ben benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen! Blijf jij er ook over schrijven?
    Erwin

Reageer