clear

zoeken

search

Bijbel 2.0: eBible, e-church en Godspeed Technologies

10 mei 2006


Ik ben een niet-gelovige en volgens Wikipedia heb ik 774 miljoen gelijkgestemden op de wereld. Het Christendom zou wereldwijd 2 miljard gelovigen tellen en daarmee de grootste religie ter wereld zijn. Dat zijn veel mensen zeg!
Zulke getallen relativeren dan weer mijn verbazing van vanochtend toen ik via TechCrunch stuitte op de website eBible. Die site is helemaal ‘ web 2.0 ‘ en mag zich verheugen in een enorme belangstelling want je komt er alleen bij op uitnodiging voorlopig. Het ziet er dan ook erg mooi uit en op het bijbehorende weblog kun je middels een stream kennismaken met het geheel.

Op de een of andere manier redeneer ik te veel vanuit de Zeeuwse omgeving (waar technologie in de orthodox Christelijke gemeenschap slechts mondjesmaat omarmd wordt) door te denken dat het geloof online weliswaar goed vertegenwoordigd is maar toch ook kampt met een imago dat een tikje stoffig is. Natuurlijk kende ik prachtige naslagwerken als de worldwide encyclopedia of Christianity maar web 2.0 had ik in dit kader nog even gemist.

Op e-church schreef ene Tim Bednar een preview over eBible. Deze meneer biedt ook podcasts en je kunt op dit blog ook een pdf downloaden over spiritueel bloggen.

En dan de betrokken uitgever godspeedcomputing: ook zij hebben een fraai en zeer eigentijds weblog, onder de slogan ‘do you have faith in technology?’ Zij zijn onder meer verantwoordelijk voor de mooie Godspeed eBible (een eBook).

Ik herzie mijn mening. Het geloof is zeer eigentijds. Ook op het web. Ook binnen het concept web 2.0.

@

6 Reacties

  1. Henk schreef:

    De verpakking is mooi, de inhoud ook niet verkeerd, al geloof ik er niet meer in. Jammer dat die inhoud vaak gebruik wordt om allerlei wantoestanden te rechtvaardigen.

  2. Anoniem schreef:

    Ook ik ben ongelovig maar ga deze links wel meteen doorspelen aan de docenten van de Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing. Thanks!

    D.

  3. Over de inhoud rep ik verder maar niet. Stel je voor dat het politiek gevoelig wordt 🙂

  4. Anoniem schreef:

    Historisch onjuist is zacht uitgedrukt.

    //home.earthlink.net/~pgwhacker/ChristianOrigins/

Reageer