clear

zoeken

search

Online beheer favorieten met Connotea

11 februari 2006


Gisteren kwam de overvloed aan bronnen ter sprake, waaraan je tijdens een enkele zoekactie al ten prooi kunt vallen. Het moge duidelijk zijn dat de oogst van een paar jaar die ellende nog vele malen overtreft.

Tot op heden hield ik mijn favorieten altijd bij in een mappenstructuur binnen Internet Explorer maar dat was niet meer vol te houden. Ik werk op verschillende computers, met verschillende browsers, en de favorieten vertoonden per pc steeds meer verschillen. Dat was ik beu. Nu zijn er heel veel zogenaamde (online) Bookmark Managers die je kunt gebruiken maar elke keer als ik er eentje uitprobeerde was er wel iets dat me niet beviel.

Ik ben er vandaag eens goed voor gaan zitten en heb een keuze gemaakt uit de directory van Google. Mijn keuze is voorlopig gevallen op Connotea. Je kunt er niet alleen je favorieten mee importeren maar er ook meteen tags aan toewijzen, in een overzichtelijke interface. Ook artikelen kun je vastleggen. Nog even de favorieten van de pc’s op het werk importeren en voorlopig kan ik weer vooruit….

All things are difficult before they are easy….
E

2 Reacties

  1. Rob schreef:

    Ja mooi is dat! Met een beetje zoeken kom je zo achter jouw favorieten en waar iemands voorkeuren liggen. Ook kom je zo bij andere mensen die dezelfde tags hebben toegekend als jij en dus, aanemelijkerwijs, dezelfde interesses hebben als jij.
    Ik gebruikte nog altijd del.icio.us, maar dat ziet er niet echt mooi uit. Ik overweeg ook maar over te stappen…

  2. Anoniem schreef:

    Misschien vind je dit dan ook wel een prettiger tool. Voor mij is het trouwens wel even wennen hoor. Van meet af aan ben ik altijd zeer terughoudend geweest om persoonlijke voorkeuren en gegevens op het web te plaatsen maar ik ga steeds meer overstag. Het social software aspect, zeg maar 🙂
    Ik heb natuurlijk wel wat links verwijderd voor de zekerheid….

Reageer