clear

zoeken

search

Veranderend publiek deel II: de toekomst

30 januari 2006



In een reactie op mijn post ‘Veranderend publiek deel 1’ attendeerde collega Enno mij op nog een interessant rapport (PDF), van de BBC, en hij sprak de hoop uit dat ik toch dieper zou ingaan op alle ontwikkelingen rondom games.
Dat zou ik maar wat graag doen, want het onderwerp spreekt zeer tot mijn verbeelding. Het punt is alleen dat het een zeer lange post zou worden. Ik bombardeer het dus maar tot een onderwerp dat ik regelmatig terug zal laten komen. Ook omdat ik oprecht geloof dat de impact van gaming op ons werk steeds groter zal worden.

Het toeval wilde echter dat ik vanavond een bijzonder interessante documentaire voorbij zag schuiven op Nederland 3. Toen ik thuiskwam heb ik die meteen nog even bekeken bij Uitzendinggemist.nl. De docu duurt maar 20 minuten maar geeft best een aardig beeld van het gebeuren. Stukken visueler dan een blog bovendien dus dat sluit naadloos aan op het thema 🙂

De introductie wordt verzorgd door Steven Johnson, wiens boek ‘ Everything bad is good for you‘ ik een tijdje terug kocht en met veel plezier las. Ik vind het grappig hoe hij de zaken omdraait: wat nu als games al 1500 jaar bestonden en kinderen nu opeens massaal overstag zouden gaan voor boeken? Hoe zouden ouders en media dan reageren?
Geïnteresseerden moeten zeker even kijken!

De Toekomst heeft overigens wel meer interessante uitzendingen gehad.

Edwin

4 Reacties

  1. Henk schreef:

    Gisteren een stukje gezien. Was erg interessant. WK gamen dit jaar in de ZB?

  2. Regel jij dat prijzengeld ff dan?Dat lag rond de miljoen voor zo’n weekend…dat is het enige waar ze hun nest nog voor uitkomen 🙂

    Edwin

  3. Henk schreef:

    Ik heb alle vertrouwen in onze nieuwe directeur!

  4. Danniëlle schreef:

    Oh ja, dat boek, moet ik nog steeds lezen… Kun je de vervaldatum alvast even aanpassen? :-))

Reageer