clear

zoeken

search

Jippie! Helemaal los met Snippy!

23 januari 2006

Jolijt!
Via een NEDBIB-L-bericht van een collega van de Openbare Bibliotheek Deventer werd ik geattendeerd op een prachtprogramma met de naam Snippy. Ik vind het helemaal geweldig.
Met dit programma omcirkel je iets interessants op je scherm met een stift, waarna je het als afbeelding kunt opslaan. Geen gerommel meer met frames of tekstvelden: heerlijk!
Een bespreking is onder meer te vinden op Seniorweb. Het programma is zeer klein (88 kb) en hoeft niet eens te worden geïnstalleerd. De instructie is ook lekker kort:

Het programma is zeer eenvoudig in het gebruik: het hoeft niet geÏnstalleerd te worden. U opent het programma door op het bestand te klikken. Vervolgens krijgt u een schaartje te zien rechts onderaan. Klikt u daarop dan wordt Skippy geactiveerd: de aanwijzer verandert van ee pijltje in een markeerstift. Trek daarmee een circel rond het stukje dat u wilt kopiëren. Plak de selectie daarna in het programma waarin u het wilt gebruiken. Dit doet u door in het menu (van bijvoorbeeld Word of Outlook Express) te kiezen voor Bewerken > Plakken.

Je kunt het programma hier downloaden.

Edwin


5 Reacties

  1. Michael de Jonge schreef:

    Zeker handig! Ik kende het nog niet. En dat geknoei met screendumps en mspaint is nogal tijdrovend.

    Dank.

  2. Wow!ter schreef:

    Een aardige variant hierop is eSnips //www.esnips.com/signin/index.jsp. Het voordeel daarvan vind ik dat je mooiere uitsnede’s kan maken, en alles op een netwerkserver opslaat zodat je er thuis en op het werk bij kan. Mocht je daartoe behoefte hebben natuurlijk 🙂

  3. Nog wel een tip in deze: Je kunt rechte uitsnedes maken door de shift-toets ook in te drukken en kaderkleuren etc aanpassen door met rechts op het schaartje te klikken en te kijken onder ‘instellingen’.

    Groet,

    Edwin

  4. Annie Maessen schreef:

    Hoi, Ik heb snippy geinstalleerd en vind het een handige tool. Helaas, nadat ik de pc had afgesloten was het schaartje weg en kan ik het programmaatje niet meer op mijn pc vinden.

  5. Dag Annie,

    Snippy is een heel klein programmaatje dat je eigenlijk steeds opnieuw moet installeren. Of beter gezegd. Als je erop klikt wordt het meteen geactiveerd in je werkbalk.

    Je moet het schaartje dus laten staan op je bureaublad, of toevoegen aan het menu snelstarten. Dan zul je het wel terug kunnen vinden…

    Als je windows vista hebt is er ook nog een alternatief trouwens.

Reageer