clear

zoeken

search

Een connectie met gamers: Lan Party in de ZB

06 december 2005


Deze maand is de ZB voor de eerste keer gastheer van een Lan Party. Deze evenementen winnen nog steeds aan populariteit maar worden in Nederland maar zelden in bibliotheken gehouden. Het meest bekende event is misschien wel Campzone, op het terrein van Lowlands in Biddinghuizen. Tijdens dit elfdaagse evenement wordt er onder meer gegamed door 2000-3000 mensen.
Dat gamen allang geen fenomeen meer is dat voorbehouden is aan kids onder de 16, moge duidelijk zijn. De gameindustrie zet inmiddels meer om dan de filmindustrie en blijft maar groeien. Dat de positieve kanten van gamen veel meer behelzen dan verbetering van de oog-hand-coördinatie is minder bekend. Wat dat betreft zijn boeken als ‘everything bad is good for you’ en ‘Got game?’ zeer de moeite waard om eens te lezen.
Feit is dat er steeds meer initiatieven ontstaan op het gebied van gaming en educatie (‘serious gaming‘) en dat steeds vaker erkend wordt dat de generatie die is opgegroeid met gamen sterk verschilt in doen, laten en denken van de generaties ervoor.
Daar kunnen we best iets mee, vindt ook de OCLC. Het feit dat we al gastheer willen zijn voor game events, is een mooi begin….

E

4 Reacties

  1. Henk schreef:

    Voor meer informatie over de LAN-party in de ZB: //www.fusion-lan.nl.

    Groet,

    Henk

  2. Anoniem schreef:

    ziet er leuk uit! Bedankt voor de tip!

  3. rossie schreef:

    erg goed dat een bieb op deze manier werkt aan een band met de jeugd. leuke tekst ook 🙂 nodigt zeker uit om is langs te komen. Succes met het opzetten van de lan-party(s)

    groeten,

    rossie

  4. Hey Ros,

    Bedankt voor je positieve feedback. Leuk om te horen!

    C u online

    Ed

Reageer