clear

zoeken

search

Een online magazine maken met Flipboard

23 juli 2013

Ik weet niet precies hoe vaak ik al heb geschreven over Flipboard, maar voor een toepassing die ik in de praktijk nauwelijks gebruik is het opmerkelijk vaak. Het punt met Flipboard is niet dat ik er niet van onder de indruk ben, integendeel zelfs, het punt is dat ik voor mijn internetliefhebberijen genoeg heb aan andere apps, zeker op mijn telefoon. Ik kom aan Flipboard net zo min toe als aan Google+, Scoop.it, het is niet anders.

Ik kan het evenwel niet laten het platform te verkennen als ik lees dat de makers ervan weer een vernieuwing hebben doorgevoerd. Ook de tweets van @themediaisdying brachten me vanmiddag weer in verleiding. De strekking was over de top maar interessant: de gedrukte media kunnen wel inpakken, nu de magazines van Flipboard ook via de browser kunnen worden bekeken. Ik wil best geloven dat tijdschriften die je zelf kunt samenstellen potentie hebben, maar dan moeten ze er wel goed uitzien en nog belangrijker: dan moet het niet ingewikkeld zijn om ze te maken.

De korte verkenning leerde me dat de magazines van Flipboard aan beide criteria voldoen. Ik maakte mezelf er vanaf met een jantje-van-leiden, door er eentje binnen vijf minuten samen te stellen met alleen de fotofeed van Middelburg Dronk op Facebook als bron, maar als ik er iets meer aandacht aan zou hebben besteed dan zou die er net zo fraai hebben uitgezien als On Gaming, daar twijfel ik niet aan. Laagdrempelig is het ook. Kijk de instructievideo van 3 minuten en je weet alles. Een kind zou de was moeten kunnen doen.

Ik ben wederom onder de indruk, maar ik maak niet meer de fout te beweren dat ik deze app een zoveelste kans gaat geven. Dat zal toch niet gaan gebeuren. Ik houd het bij de stelling dat ik Flipboard achter de hand houd, voor die keer dat een opdrachtgever het web visueel gepresenteerd wil zien, of voor het geval ooit mocht blijken dat online magazines op meer belangstelling kunnen rekenen dan dat platform met die andere F. Je weet het maar nooit.

@

1 Reactie

  1. Ik gebruik flipboard heel intensief. Elke blog of website die het (opnieuw) lezen waard is voeg ik toe. Dit voor zowel werk als hobby. Ook facebook en twitter volg ik via flipboard. Ideaal!

Reageer