clear

zoeken

search

Kuaiyong: (sommige) betaalde iOS-apps downloaden zonder jailbreak

11 januari 2013

ZeroPaid attendeert ons op het bestaan van Kuaiyong, Chinese software die Apples iTunes nabootst en die als voordeel zou hebben dat je niet hoeft in te loggen om apps op je iPhone of iPad te installeren en nog gekker: dat je er ook nooit voor hoeft te betalen, zelfs niet als de app in de iStore wél geld kost. En dat allemaal zonder jailbreak! Het maakte me nieuwsgierig genoeg om het programma uit te proberen, ondanks het feit dat het alleen nog maar beschikbaar is in het Chinees. De instructie (met screenshots) hielp me op weg bij de installatie.

Het goede nieuws is dat het inderdaad werkt. Na installatie herkende Kuaiyong m’n telefoon direct en binnen enkele minuten stond de betaalde app Clear Vision op mijn telefoon. Het enige dat ik daarvoor hoefde te doen was op de grote rode knop onder de bewuste app te klikken.

Het slechte nieuws is dat Kuaiyong 9 van de 10 apps die ik intikte niet kon vinden. De belofte van ZeroPaid,  “with Kuaiyong you can download just about any paid app for free”, wordt dus niet waargemaakt. Het kan natuurlijk zo zijn dat ik op een andere manier moet zoeken, maar dat kan ik uit de interface niet opmaken.

Mijn conclusie is dat Kuaiyong interessant genoeg is om achter de hand -en in de gaten- te houden (er schijnt een Engelstalige editie in de maak te zijn), maar dat het op dit moment nog niet genoeg in huis heeft om als vervanger van iTunes te fungeren. Wie weet komt daar binnenkort verandering in, als Apple er geen stokje voor steekt tenminste.

Gerelateerd:
De iPhone jailbreaken: toch nog maar even niet
Evasi0n: alsnog een jailbreak voor m’n iPhone
Waarom ik iTunes haat
Apple maakt lui. Nou en?

@

Reageer