clear

zoeken

search

Gmail Meter: inzicht in je mailgedrag

01 mei 2012

Het slechte nieuws is dat je maar beperkt invloed kunt uitoefenen op het aantal mails dat je dagelijks ontvangt, het goede nieuws is dat er heel veel trucjes en hulpmiddelen bestaan die je kunnen helpen bij het hoofdpijnloos verwerken van de stroom berichten. Dat geldt zeker als je werkt met Gmail; lees hoe je ‘een Gmail-Ninja wordt’ en je begrijpt wat ik bedoel.

Het toepassen van de hulpmiddelen gaat wellicht makkelijker als je inzicht hebt in in je eigen mailgedrag. Is het werkelijk nodig om alle attenderingen van sociale netwerken ook te tonen in je inbox? Zijn er wellicht contactpersonen waar je dusdanig veel mee communiceert dat ze een eigen map verdienen in Gmail? Gmail Meter helpt je bij het verkrijgen van die inzichten. Op het Gmail Blog wordt uitgelegd wat Gmail Meter precies is en hoe je het installeert in Google Documenten (inmidddels voorzien van de naam Goog.

Omdat ik nauwelijks werk met spreadsheets wist ik helemaal niet dat je in Google Docs de beschikking hebt over een keur aan scripts. Dat heb ik nu ook weer mooi geleerd. Om het een beetje in de vingers te krijgen en te houden zal ik het script dat bijlagen in Gmail direct doorstuurt naar Google Drive dan ook maar eens installeren.

Leuker kunnen ze het niet maken…

@

Attendering: Eric Hennekam

4 Reacties

 1. Bea Babijn schreef:

  Handig Edwin, ik heb er weer wat handig tips uit kunnen halen. Nu nog op weg naar Gmail master!

  Ik heb natuurlijk ook het script dat bijlagen doorstuurt in Gmail naar Drive meteen even uitgeprobeerd. 
  Ik vraag me alleen af of ik dit wel echt handig vind. 
  Wat ik tot zover deed was een bijlage in Gmail openen in Google Drive. Hier krijg je ook de mogelijkheid  om het meteen op te slaan in Drive. 
  Omdat ik alles in mappen heb geordend, plakte ik er meteen een label aan. 

  Voor zover ik het tot nu toe allemaal begrijp is dat je met deze mogelijkheid je Gmailbericht wel eerst moet labelen met GoogleDrive zodat de bijlagen doorgestuurd worden naar Drive. 
  Automatisch filteren wil ik weer niet omdat ik niet alle documenten in mijn Gmail ook in mijn Drive wil hebben. 

  Alles wat dan in de map Gmail in Drive staat, zal ik alsnog moeten labelen om het overzichtelijk te houden. N.m.i. is dit meer werk dan de bijlage in een bericht rechtstreeks openen in Drive. Dan is het een kwestie van opslaan in Drive en een label toekennen.
  Nu kan ik mijn Google docs ook offline bekijken als ik dat vooraf instel of via Drive die ik op mijn pc heb gedownload. Zie ik nu iets belangrijks over het hoofd?

 2. Bea Babijn nee volgens mij zie je het goed. Dat is een goed punt. Ben er deze week zelf nog niet aan toegekomen hier, maar het moet natuurlijk wel efficiënt zijn. Ik wil minstens de helft van de bijlagen niet op schijf zetten vermoed ik. Soms is handmatiger inderdaad handiger…

 3. Bea Babijn schreef:

  Dan hoop ik, als jij het tenminste nog gaat testen, ook nog even te horen hoe jij het ervaart.

 4. Heb het nu een paar keer geprobeerd, maar zie de documenten nog niet verschijnen in drive. Later nog maar eens kijken…

Reageer