clear

zoeken

search

Koyaanisqatsi in vijf minuten

07 februari 2012

In Hopi staat Koyaanisqatsi voor “leven in gekte, leven in onrust, leven in onbalans, leven in desintegratie, een manier van leven die vraagt om een andere manier van leven”. De gelijknamige film uit 1982 bracht dat leven zonder woorden, op verdovende wijze, in beeld.

De film is traag. Daar moet je van houden. Voor mensen met een kortere aandachtsspanne is er nu echter een oplossing. Koyaanisqatsi in vijf minuten. Het staat haaks op de boodschap van de film. Of juist niet.

@

Attendering: Open Culture

6 Reacties

 1. Jeroen Clemens schreef:

  leuk, maar dat vond ik de oorspronkelelijke ook al. Dit is – helemaal anders dan Glass – wel heeeel snel. Maar dat past bij nu. 

 2. Astrid van Dam schreef:

  Ik snap het niet. Beelden van Copella, vage arrangementen van alles behalve Glass en een soort eerbetoon aan Debussy. Merkwaardige combinatie…

  PS Heb je die andere films ook al eens geprobeerd?
  http://biebloghengelo.blogspot.com/2011/01/qatsi-trilogie-en-philip-glass.html 

 3. Jeroen Clemens laten we het daar maar op houden inderdaad. Gekneed voor het publiek van nu…

 4. Astrid van Dam Daar kan ik ook niet meteen iets van brouwen nee. Zal ook wel iets te maken hebben met passen bij het tempo en de vijf minuten.
  Naqoyqatsi heb ik nooit gezien. De eerste twee keek ik op dezelfde avond, meen ik me te herinneren. Dank!

 5. Astrid van Dam schreef:

  2 op 1 avond? Dat noem ik stoer! De derde moet ik ook nog zien. Thema is nieuwe technologie of computers geloof ik. Toch nog maar eens reserveren in de bieb!

 6. Haha, we kunnen niet alles onthouden wat we ooit schreven he. Het is eigenlijk wel goed weer voor weer eens paar avondjes film, strak plan.

Reageer