clear

zoeken

search

Boek: Het Nieuwe Werken volgens Generatie Y

30 september 2011

Wij zijn opgegroeid met steeds sneller gaande veranderingen: van cd’s naar mp3’s; van sms naar WhatsApp; van TMF naar YouTube; van Hyves naar Facebook. Een leven zonder internet kunnen wij ons eigenlijk niet meer voorstellen. Wij hechten veel waarde aan vrijheid en zelfontplooiing. Binnenkort bestormen wij de arbeidsmarkt. Men verwacht van ons dat wij niet anders willen dan flexibel werken en gebruikmaken van alle technologieën waar wij mee zijn opgegroeid. We twitteren onszelf minimaal naar een eerste baan en zullen als digitale nomaden van werkplek naar werkplek trekken. Maar willen wij dit wel? En klopt dit toekomstbeeld?

In ons boek gaan we op zoek naar deze antwoorden. Het zal geen studie naar onze eigen generatie zijn. We laten nu eens zien wat ónze mening is en hoe wij over onze toekomst denken.

Wij zijn Generatie Y.

In april van dit jaar vroeg een groep studenten van de opleiding IDM aan de Haagse Hogeschool (de opleiding die ik zelf ook volgde) of ik een bijdrage wilde leveren aan het boek Het Nieuwe Werken volgens Generatie Y. Ik deed dat met de bijdrage Morgen toch geen dag. 23 september j.l. werd het boek in Den Haag gepresenteerd. Het aardige is dat het boek door Eburon werd uitgegeven toen bleek dat voldoende ‘aanheelhouders’ zich hadden laten registreren op de site TenPages. Ook dat is een vorm van ‘nieuw werken’, als je het mij vraagt.

Het boek is vanaf nu te koop maar kan via Facebook ook gedownload worden als PDF. In Google Books is een preview beschikbaar. Natuurlijk heb ik de inhoud al even bekeken, maar met lezen wacht ik tot het gedrukte exemplaar volgende week op de deurmat valt. Noem dat gerust Het Oude Lezen volgens Generatie X.

@

Reageer