clear

zoeken

search

Neotake: een uitstekende zoekmachine voor eboeken, gratis en betaald

10 april 2011

In 2010 lanceerde de Spanjaard Jose Gomez Neotake, een zoekmachine die bijna vijf miljoen eboeken -gratis en betaalde- heeft ge├»ndexeerd. Uit de faq kan ik niet opmaken welke websites Neotake allemaal doorzoekt, maar een paar zoekacties leerden me dat behalve Amazon ook sites als Gutenberg.org, Archive.org en Feedbooks doorzocht worden. Dat het handig is dat je al die sites tegelijkertijd kunt doorzoeken behoeft geen toelichting, denk ik.

Het is ook handig dat je zoekacties kunt verfijnen op categorie, taal (ook Nederlands), formaat en gratis/niet-gratis, zaken die ook allemaal keurig worden weergegeven als je doorklikt op de afzonderlijke zoekresultaten.

De site is niet reclamevrij, maar dat mag wat mij betreft de pret niet drukken. Deze zoekmachine gaat linea recta de favorieten in.

@

Attendering: Phil Bradley

4 Reacties

  1. Antonia schreef:

    Dank voor de tip. Gaat ook mijn "delicious"in.