clear

zoeken

search

Mijn stamhut is overstag gegaan

04 februari 2011

M’n stamhut is overstag gegaan! Nadat er een paar maanden geleden WiFi werd geïnstalleerd en er vervolgens een iPad achter de bar verscheen die het mogelijk maakte dat we YouTube-verzoekjes kunnen doen (“uhm, heppie  Most People are Dicks van Ludichrist, alsjeblieft?”), heeft Bob nu ook een iMac aangeschaft, en heeft het personeel opdracht gekregen om de hele cd-collectie te digitaliseren en in iTunes te zetten. Dat is tamelijk ongehoord, in een café dat mede bekend staat om het ‘ouderwetsch plaatjes draaien’.

Nu zou je zeggen dat het redelijk modern is, wat er gebeurt in Sev, maar eigenlijk is het krankjorum, dat een kroeg dit moet doen. Je kunt je als zaak weliswaar al jaren abonneren op zo’n dure muziekdienst, maar dan weet je ook zeker dat lieden als Jan Smit hun intrede doen in je winkel: dat wil je gewoon niet. Wat je wel wilt is een abonnement op Spotify, maar dat mag dan weer niet.

Gisteren hadden we het er uiteraard nog even over, als meubilair zijnde, en we waren het er wel over eens dat muziek downloaden wel een beetje passé is. Dat bleek van de week ook nog eens uit een onderzoek, waar Ars Technica over schreef. Mensen downloaden alleen nog porno en films en slechts incidenteel boeken en muziek. Vlak verzadiging niet uit.

Het is eigenlijk ook passé dat je verplicht wordt een cd-collectie te digitaliseren. De copyrightpolitie loopt achter. Als er draadloos internet is, is er muziek. Het word nu écht tijd voor mediabelasting. Een andere conclusie kan ik niet trekken.

@

2 Reacties

  1. Yuri schreef:

    Leuk stuk!
    Gelukkig mag je in een resaturant/cafe wel spotify draaien, zie ook blog remco bron. Je moet echter wel rechten voor het openbaar maken van muziek aan BUMA/SENA afdragen maar dat is al sinds jaar en dag zo in de horeca.

  2. @Yuri: is dat inderdaad zo ja? Ik zal die posting dan eens gauw opsnorren. Dank voor de attendering!

Reageer