clear

zoeken

search

Downloaden van YouTube nu nog eenvoudiger

23 januari 2011

Er zijn talloze programma’s beschikbaar waarmee je video’s van YouTube kunt downloaden. Ik doe dat zelden, maar als ik het doe, dan gebruik ik de downloadknop van RealPlayer, die hier automatisch in beeld komt als een website videomateriaal bevat. Op TNW kwam ik zojuist een tip tegen die downloaden nog makkelijker maakt. Bekijk een video en vervang het ‘www.’ (inclusief punt) in het adres door ‘nt’. Als je vervolgens op ‘enter’ drukt wordt de download meteen gestart, in het MP4-formaat.

Of dit lang zal blijven bestaan durf ik niet te zeggen, maar voor nu is het handig. En makkelijk dus.

@

8 Reacties

  1. john valk schreef:

    uit ervaring weet ik dat youtube alles doet om het werk de download programmeurs zo snel mogelijk teniet te doen, maar bedankt voor de tip!

  2. @John: laten we er dan maar van genieten zolang het duurt 🙂

  3. Remco schreef:

    Helaas pindakaas:

    "Clearly, more people want to use NTYouTube than I originally anticipated. I'm trying to find a way to make NTYouTube scale that doesn't just involve throwing hundreds of dollars a month at my hosting provider. Stay tuned. — Scott"

    🙁

  4. @Van Es: dat is wel heel snel zeg. Een beetje aanloop en het is alweer gebeurd. Komt wel vaker voor de laatste tijd. Wat dat betreft is het nog niet zo verkeerd, om gebruik te maken van een service van een grote speler. Dan crasht het toch minder snel, heb ik de indruk.

  5. Wel een handige manier om snel en efficiënt te blijven. Maar voorlopig zal het toch nog via d econcurrentie moeten. Al gebruik ik het zelf maar sporadisch voor bepaalde catchy muziekjes die door gebruikers gemaakt worden af te halen.

  6. Doet het inderdaad nog steeds niet. Na ja…het concept was leuk 🙂

  7. Jan schreef:

    Iets analoog, wat wel nog werkt:
    vervang //www.youtube.com/enwaternakomt door //www.youtubesnips.com/enwaternakomt

    en je krijgt de keuze om het filmpje in verschillende kwaliteiten te downloaden.
    Je moet wel een java-applet toestaan.

Reageer