clear

zoeken

search

Het project Wiki loves bieb

14 juli 2010

Eind mei schreef ik dat ik, voor de Bibliotheek Vlissingen, een opdracht had uitgevoerd binnen het project Wiki loves bieb. Het was toen nog niet helemaal duidelijk welke vervolgopdrachten daar uit voort zouden vloeien. We besloten dat verder te bespreken na mijn vakantie. In een maand tijd kan echter veel gebeuren. Projectleider Karolien Selhorst kondigde in de periode bijvoorbeeld aan dat zij zou vertrekken bij Bibliotheek Vlissingen, omdat zij de functie van stafmedewerker digitale bibliotheek voor de Vereniging Vlaamse Provincies had aanvaard. Voor Karolien waren wij natuurlijk erg blij, maar binnen het project zorgde het wel voor een aantal verschuivingen.

Kees Hamann heeft de projectleiding van Karolien overgenomen. Er is afgesproken dat Dick Broers de coƶrdinatie van het contentgedeelte en de contacten binnen Vlissingen voor zijn rekening zal nemen en dat ik me voorlopig zal richten op de toegankelijkheid en het instructiemateriaal. Gezamenlijk zullen we verslag doen van alle ontwikkelingen, onze bevindingen en samenwerkingsverbanden op http://wikilovesbieb.nl.

Het mag geen verrassing heten dat ik dit een buitengewoon interessant project vind. De afgelopen vijf jaar schreef ik veel over de groei en invloed van Wikipedia en over de kansen die de online encyclopedie bibliotheken biedt. Dit project sluit daar naadloos bij aan. Ondanks het feit dat ik een geboren Vlissinger ben is het echter wel zo dat ik nog veel heb te leren over het Vlissingse culturele erfgoed en de Vlissingse culturele organisaties. Dick heeft juist enorm veel kennis over die onderwerpen. Hij zal mij volgende week daarom rondleiden in het gebouw van zijn voormalige werkgever en mij van alles vertellen over de stad, de Schelde, het Gemeentearchief Vlissingen. Op Bieb Blog gaf hij gisteren alvast een interessant schot voor de boeg.

Als dit project jouw interesse ook heeft kun je je desgewenst abonneren op het projectblog. De eerstvolgende bijdragen verschijnen daar zeer binnenkort. Het projectplan is hier te vinden.

@

Afbeelding: Wikimedia

4 Reacties

  1. Dick schreef:

    En heb je ook de advertentie in De Bode met interview gelezen?

  2. @Dick: welke advertentie bedoel je nu?

  3. PeterQ schreef:

    Die advertorial staat in De Vlissingse Bode, en die zien ze in Middelburg natuurlijk niet.

  4. Ha, dat verklaart dan ook weer een hoop. Wist niet eens dat er verschillende versies zijn šŸ™‚ Thx!

Reageer