clear

zoeken

search

De mooie nieuwe jas van Bibliotheek.be

09 december 2009

Collega Alinda attendeerde me op het feit dat het vernieuwde Bibliotheek.be vandaag online is gegaan. Hij is prachtig!

 • Helder en overzichtelijk vormgegeven
 • Direct zoeken in de Aquabrowser vanaf de website zelf
 • Biblioblogs en nieuws op de homepage
 • Een mediaplayer
 • Duidelijke taal
 • Gemaakt met Drupal

De Belgische collega’s bewijzen wel vaker dat ze internetkunstjes goed beheersen. Nu dus weer.

Kudos!

@

7 Reacties

 1. Judy schreef:

  Het ziet er inderdaad geweldig uit behalve dat het tijdens de werkuren verboden is blogs te lezen zelfs werk-gerelateerde.Natuurlijk kunnen Twitter en Facebook helemaal niet.Wel de opleiding 23 dingen en Web 2.0 volgen.Zolang het bestuur vol dino"s zit , zal er niet veel veranderen voor het personeel.

 2. @Judy: wat zeg je daar nu? Waar moet je de vakinformatie dan halen? Mag je wel naar websites als bibliotheek.be etc? Ik ben benieuwd waar je werkt.

 3. biebblogger schreef:

  Een geweldige site. Mooi overzichtelijk en helder. En kijk ook eens naar die auteurspagina's

 4. Judy schreef:

  Echt letterlijk gebeurd in uw zuidelijk buurlandje in een middelgrote bibliotheek.Ik volg vakliteratuur (en dankjewel dat je me up to date houdt) in mijn vrije tijd.Biblioteek.be kunnen ze natuurlijk niet weigeren.En dan maar klagen dat de leeftijd 20-30jarigen slecht te bereiken is.We doen dapper verder.

 5. @Judy: ik kan het bijna niet geloven. Het roept ook de vraag op hoe dan de rest van het beleid is, wat de visie is op de rol van de bibliotheek in de moderne samenleving.
  Ik begrijp dat je er niet te veel over kunt zeggen dus ik kan je alleen maar sterkte wensen. Als ik nog een keer iets kan betekenen op dat gebied moet je het me zeker even laten weten.

 6. Astrid schreef:

  @4f3e275b3c0b99f3adf1798df42cbb04 Inderdaad een mooi ontwerp. Ook 2 jaar later is deze website nog steeds clean en sprankelend.  Persoonlijk vind ik de zoekfunctie minder geschikt in eerste instantie. Ten eerste kan je op de homepage niet aangeven of je op zoek bent naar een boek, muziek of film. Dit zou wel behoorlijk toegevoegde waarde zijn.

  Als je eenmaal bij de zoekfunctie bent aangekomen heb je rechts een erg mooi uitziende suggestiebox. Hij werkt alleen voor geen meter. Ik dacht, nu we 2 jaar verder zijn, kunnen ze de zoekopdrachten en het klikgedrag van de afgelopen 2 jaar gebruiken om de resultaten te verfijnen, maar dat lijkt nog niet gebeurd te zijn.

  De media speler is trouwens super!!

  Groetjes,

  Astrid
  eigenaar http://www.jassen-online.net

 7. @425cec406d4b01b82b9db252d67f323a Dank voor de feedback Astrid. Het is alweer even geleden dat ik er een kijkje nam, maar dat zal ik snel weer eens doen. Functie is net zo belangrijk als presentatie, als je het mij vraagt.

Reageer