clear

zoeken

search

De I-factor: IDM en Overijsselse bibliotheken werken samen

31 juli 2008


De website van de bibliotheek Deventer maakt melding van een even interessant als opmerkelijk samenwerkingsverband tussen de Overijsselse Bibliotheken en de opleiding IDM van de Saxion Hogescholen:

Voel jij je als een vis in het water in het huidige informatietijdperk? Ben je in staat om snel informatie te vinden en vind je het bovendien leuk om te werken met en te spitten in geautomatiseerde informatiesystemen? Kortom, heb jij de I-factor? Dan is een baan in bibliotheek 2.0 echt iets voor jou!

Schrijf je in voor de opleiding Informatiedienstverlening en Management en breng je kennis meteen in de praktijk met een betaalde baan in de bibliotheek.
De bibliotheek biedt studenten die zich aanmelden voor IDM een uniek aanbod: een betaalde bijbaan naast je opleiding in één van de bibliotheken van Overijssel, Gelderland of Flevoland. Twaalf studenten krijgen bovendien een baangarantie! Wellicht word jij dus wel een van deze twaalf ‘bibliotheekvernieuwers’.

Ik vind dit een goede move om zowel bibliotheken als opleidingen weer wat beter op elkaar aan te laten sluiten en hoop dan ook dat deze benadering z’n vruchten zal afwerpen. De sector heeft nieuwe instromers tenslotte hard nodig.

Uit de brochure (PDF) maak ik op dat Werkenindebibliotheek.nl ook bij dit project is betrokken. Een evaluatie volgt ongetwijfeld… in een later stadium.

@

3 Reacties

 1. Robert schreef:

  Goede actie! Als IDM’er doe je ook gelijk echte praktijkervaring op (in plaats van saaie zoekopdrachten in Pubmed ;))

  En de bibliotheken krijgen ook weer vers nieuw bloed om de boel eens wakker te schoppen 😉

  Greetz

 2. En wellicht zitten er eens wat meer luitjens in de klas die WEL oren naar de bieb hebben ;-0

 3. Tom schreef:

  Lijkt me een toffe opleiding. Alleen jammer dat hij alleen in voltijd gegevens wordt.

Reageer