clear

zoeken

search

GGC en Worldcat voortaan synchroon

11 februari 2008


Mooi nieuws op de website van OCLC: het Gemeenschappelijk Geautomatiseerd Catalogussysteem (GGC) en Worldcat zijn eindelijk aan elkaar gekoppeld met een realtime-verbinding:

Met ingang van maandag 4 februari is elke update in het GGC (Gemeenschappelijk Geautomatiseerd Catalogiseersysteem) ook direct te vinden in WorldCat. Met deze realtime verbinding lost OCLC een volgende stap in van de belofte om de Nederlandse holdings beter zichtbaar te maken op internet. Wie via populaire sites als Google en Yahoo! zoekt, kan met een paar klikken terechtkomen bij het boek op de plank van de bibliotheek om de hoek. Zelfs als het pas een minuut eerder is gecatalogiseerd.

Op dit moment is Worldcat voor mij de catalogus die het dichtst in de buurt komt van mijn wensen als gebruiker. Ik kan deze stap dus alleen maar toejuichen.

Ik maakte overigens een typfoutje en kwam per ongeluk terecht op een andere website, die verdacht veel bibliotheekgerelateerde trefwoorden bevat. Zou Kevin Ham daar ook achter zitten?

@

Afbeelding

Reageer