clear

zoeken

search

Documenten online: een lange staart, een lang leven

10 december 2007


In maart van dit jaar zette ik de digitale versie van het boekje ‘Kerncompetenties voor de informatieprofessional’ van het Landelijk Overleg IDM online, op Scribd. Daar had ik nooit meer aan gedacht. Vanavond belandde ik weer eens op Scribd en ik zag dat het document 2786 keer bekeken is.

Ik weet niet door wie, ik weet niet hoe goed of hoe lang en ik weet al helemaal niet waarom. Maar 2786 keer, in negen maanden tijd, dat is toch wel bijzonder vind ik.

Ik heb het al vaak gehad over de Long Tail, over het eigen gekke leventje van documenten online. Dit is er zomaar een voorbeeld van. Je laat iets achter op een site, verliest het vervolgens uit het oog om later te constateren dat veel mensen er gebruik van hebben gemaakt -en misschien nog zullen maken-

Je weet dat het kan, en toch verbaas je jezelf erover. Is het niet wonderlijk?

@

Afbeelding.

1 Reactie

 1. Ninhoersag schreef:

  Weet je, ik hoop dat mij verhaal een staartje krijgt..

  http://degrabbelton.blogspot.com/

  ( Titel: een verhaal met een staartje. )

  en antwoord op je vraag, nee, dat is niet wonderlijk, ik noem dat gewoon. Maar weet je…..De ‘wonderen’ zijn de wereld niet uit,

  tover ze in 2008 maar eens boven.

  groetjes Eric

Reageer