clear

zoeken

search

Het geavanceerd zoeken voorbij: Google hacking for penetration testers

05 januari 2007


Wouter meldt dat hij wel eens moe wordt van al het zoeken in Google. Ik moet erkennen dat ik dat gevoel ook wel eens heb.
Het is in dat kader wel aardig om op een boek te wijzen waar ik zelf een paar weken geleden op werd geattendeerd via Voelspriet: Google Hacking for penetration testers, van Johnny Long.

Nu denk je als informatiespecialist graag dat je goed bent in zoeken en het geavanceerd gebruik van zoekmachines, maar dit boek van Long deed mij inzien dat ik nog heel veel heb te leren wat dat betreft. Er zijn zoveel mogelijkheden die Google zelf niet publiceert op z’n websites: ongelooflijk werkelijk. Met sommige zoekmethoden vind je pagina’s en bestanden die helemaal niet gevonden willen worden, van persoonsgegevens tot cv’s, van beveiligingscamera’s tot computerinstellingen.

Het boek is een aanrader voor iedereen die van graven houdt en voorop wil blijven lopen als het gaat om het gebruik van Google.

Een nadeel is wel dat het boek (2005) volgens Picarta nog niet aanwezig is in Nederlandse bibliotheken. Wat nou lange staart? Als je het toch al meteen wilt lezen zul je een beroep moeten doen op illegale kanalen. Ik vond ‘m wel met Bittorrent. Maar zelfs daar moest ik bijna 3 uur wachten voordat er een seeder online kwam. Wat een schande! Ik heb het boek (13 mb) na lezing natuurlijk meteen van mijn harde schijf verwijderd 🙂

@

4 Reacties

  1. Danniëlle schreef:

    En het wordt niet beschikbaar gesteld voor geïnteresseerde lezers? 🙂

  2. ik kan goed seeden hoor…

    kan jij een beetje leechen?

    ^^

  3. Anoniem schreef:

    @Edwin,
    Even voor de goede verstaander, ik wordt moe van de steeds veranderende resultaten die je bij Google krijgt. Het ene moment werkt dit, dan weer dat. Je hebt iets uitgevolged en de volgende dag is het weer anders. Dit valt vooral op ij Google omdat ik daar inderdaad vrij intensief mee werk.
    Dat boek zal ik trouwens ook aar eens bestellen. Bedankt voor de tip.

  4. Dat is wel een nuance inderdaad.
    Maar het is een wondere wereld, die van de zoekresultaten. Nog dynamischer dan het leven zelf 🙂

    Fijn weekend alvast!

Reageer