clear

zoeken

search

VPRO Tegenlicht: Google achter het scherm

05 mei 2006


Een collega attendeerde mij op een uitzending, a.s. zondag, van VPRO Tegenlicht, over Google. ‘Tegenlicht ging op bezoek bij het hoofdkantoor van Google in Mountain View, Californië, en sprak daar onder andere met Vint Cerf, die in opdracht van het Amerikaanse leger de voorloper van het internet ontwikkelde.’ Er kan al een trailer bekeken worden.
De site van Tegenlicht bevat ook een aantal aardige verwijzingen binnen dit thema, zoals Cyber Archaeologist. De webspecial over zoekmachines is nog niet gevuld dus dat is nog even afwachten.

De uitzending wordt 13 mei herhaald en kan vanaf maandag ook via de site bekeken worden. Een leuke tip!

@

Update 09/05/06: Netkwesties heeft een interessant artikel over Google en het bewaren van data, dat mooi aansluit op de uitzending.

8 Reacties

  1. Wow!ter schreef:

    Hoi Edwin, Cerfr is niet zo zeer bekend vanwege de voorloper van Internet (daar werkte hij ook aan mee) maar vooral omdat hij samen met Kahn het TCP/IP protocol heeft ontwikkeld. Het protocol waarop het hele Internet draait.

    Cerf, V.G. & R.E. Kahn (1974). A protocol for packet network interconnection. IEEE Transactions on Communication Technology COM-22(V 5): 627-641. //www.cs.berkeley.edu/~istoica/classes/cs268/papers/ck74.pdf.

  2. Dank je Wouter! Dit is wel een mooie illustratie van het haastwerk waar Jos laatst over schreef. Je leest iets en door alle drukte en haast verifieer je bronnen nog maar nauwelijks. Ik zou beter moeten weten 🙂

    Modern times :-/

    Edwin

  3. Anoniem schreef:

    Een donkere ondertoon had de uitzending wel…
    maar het was interessant!

  4. Danniëlle schreef:

    Ik vond het wel meevallen met die donkere ondertoon alhoewel ik vermoed dat medewerkers van Google de kleuren blauw/rood/geel/groen op het einde van hun werkdag niet meer kunnen zien 🙂
    Wel typisch dat er vooral mannen aan het woord kwamen. Is Google een echt mannenbedrijf?

    Ik vond het wel Jammer overigens dat er niet meer over die China kwestie doorgevraagd werd. Daar had ik graag wat meer over willen weten! Een gemiste kans voor de makers wat mij betreft!!!

  5. Ok, echt heel donker was het nu ook weer niet maar het had toch een beetje de big brother toonzetting, inclusief dreigende muziekjes en flitsende beelden. Maar volkomen terecht hoor. Het zijn wel essentiele vragen. Wat ik dan jammer vond is dat ze zoveel nadruk legden op Google als grootste. Zijn ze natuurlijk ook maar MSN digitaliseert inmiddels ook al 100.000 titels voor de British Library en in Europa is ook een initiatief op komst, enz.

    En veel mannen aan het woord, tsja. De hele woordvoering werd verzorgd door een dame die de lastige vragen met een ‘zo zie ik dat helemaal niet’ pareerde. Dat het wereldje van programmeurs, nerds en wiskundigen vooral mannelijk is verbaasde me geenszins, die zijn daar nu eenmaal in de meerderheid, net zoals vrouwen dat zijn in kledingwinkels bijvoorbeeld. Is het niet typisch iets voor een vrouw om juist daar op te letten ? :-)))

    En die kleuren waren inderdaad nogal kleurig. Wel kekke koelkastjes, die eitjes!

    Edwin

  6. Danniëlle schreef:

    Die koelkastjes waren idd gaaf (ik dacht dat alleen vrouwen op dat soort details lette :-))

    D.

  7. Ha!

    Die staan hartstikke leuk bij een senseo man :-p

    @

  8. Anoniem schreef:

    Ik had het kunnen weten natuurlijk :-))

    D.

Reageer